Paket programlama dersi çalışma yazılı kağıdı
1) Yeni slayt: Ekle menüsünden yeni slayt seçeneği tıklandığında ekrana gelen iletişim kutusundan istenilen slayt düzeni seçilerek tamam butonuna tıklanır ve böylece yeni bir slayt eklenmiş olur.
Açıklama: İstenilen slayt üzerine açıklama eklemeye yarayan seçenektir. Eklenen açıklamanın slayt üzerinde görünüp görünmemesini görünüm menüsünden açıklama seçeneğine tıklayarak sağlayabiliriz.
Simge: Bu seçenek, klavyede bulunmayan özel simgelerin slayta eklenmesini sağlar.
Resim: Bu seçenek, farklı programlar kullanarak oluşturulmuş resimler veya Microsoft ofis programındaki hazır resimlerden ekmeyi sağlar.
Film ve sesler: Bu seçenek ile slayt üzerine görüntü veya ses dosyası eklemek mümkündür.
Metin Kutusu: Slayt üzerine metin kutusu eklemeyi sağlar. Eklenen metin kutusu üzerine çift tıklandığında ekrana gelen iletişim kutusundan istenilen biçimlendirme yapılabilir.
Tablo: Bu seçenek, slayt üzerine istenilen satır ve sütun sayısında tablo eklemeyi sağlar. Tablo eklendikten sonra tablolar ve kenarlıklar araç çubuğu aktif hale geçer ve buradan tablo üstünde istenilen değişiklikler yapılabilir.
Nesne: Powerpoint programındaki bir sunuya başka bir programda hazırlanıp eklenen her şey bir nesnedir. Nesneler grafik, fotoğraf, görüntü vb. olabilir. Bu seçenek de slayt üzerine nesne eklemeyi sağlar.
2) Dil: Powerpoint’te istenilen dil ayarlarını seçmeye yarayan seçenektir. Hangi dil ayarı seçilirse bundan sonra, o dilin yazım kuralları geçerli olur.
3) Slaytlara tasarım şablonu uygulamak için biçim menüsünden slayt tasarımı seçeneğine tıklanır.
4) Kullanıcılar,bu menü sayesinde Powerpoint hakkında yardım alabilirler.Yardım menüsündeki bu nedir? Seçeneğine tıklandığında farenin ok işareti yanında bir soru işareti görülecektir. Bu işaret ile hangi komutun üstüne tıklanırsa o komut hakkında kullanıcıya bilgi verilir.
5) Başlat> Programlar> Powerpoint seçeneğine tıklayarak.
6) Bu seçenek slaydın bir öğesine efekt eklemeyi sağlar. Animasyon ve efekt eklemenin bir diğer yolu da, seçili olan öğenin üstündeyken sağ tuşa tıklanır ve özel animasyon seçeneği seçilir.
7) Dosya menüsü örnekleri: Yeni, aç, kapat, kaydet, farklı kaydet,sayfa yapısı, yazdır.
Biçim menüsü örnekleri: Madde işaretleri ve numaralandırma, yazı tipi, hizalama, satır aralığı, slayt düzeni, slayt renk düzeni, yazım klavuzu, dil, özelleştir.
8)
Yazım denetimi yapmayı sağlar.
Powerpoint’e grafik eklemeyi sağlar …………………………………………
Seçilen metnin altı çizili yazılmasını sağlar.
Seçili metnin yazı rengini değiştirir.