Google için Coğrafi Hedef Belirleme

Öncelikle bu makalenin amacı nedir ondan bahsedeyim. Diyelim siz türkiye lokasyonlu bir serverda ingilizce bir site yanı ingiliz kullanıcılarına hitap eden bir site yayınlıyorsunuz. Eğer googlenin Coğrafi Hedef Belirleme özelliğini boş bırakırsanız siteniz türkiye lokasyonlu olduğundan türkiyedeki kullaıcılara hitap etmeye devam edecektir. buda sienize yabancı kullancıların gelmesini azaltacaktır. İngiliz kullanıcıları istiyorsanız bu yaarları yapmanız lazım.

Şimdi gelelim nasıl yapacağımızsa öncelikle google webmaster tools u kullanıyor olmanız lazım. bunun için googlede bir hesabınızın olması lazım. googde bir hesap açın ve  bu adresten gerekli değişiklikleri yapmanız lazım. Aşağıda googlenin Coğrafi Hedef Belirleme ile ilgili yazısı vardır umarım yardımcı lur

Google’ın amacı bir kullanıcının sorgusuna karşılık en alakalı ve en işe yarayan siteleri döndürmektir. Bu yüzden İrlanda’daki bir kullanıcıya gösterdiğimiz sonuçlar Fransa’daki bir kullanıcıya gösterdiğimiz sonuçlardan farklı olabilir.

Siteniz belirli bir coğrafi konumdaki kullanıcıları hedefliyorsa, sitenizin arama sonuçlarımızda nasıl görüntülendiğini belirlememize ve coğrafi sorgulara yönelik arama sonuçlarımızı geliştirmemize yardımcı olacak bilgileri bize iletmek için coğrafi hedef aracımızı kullanabilirsiniz. Bu veriler mevcut bilgilerimizi tamamlayıcı niteliktedir ve herhangi bir kullanıcı aramanın kapsamını belirli bir ülkeyle sınırlamadıkça bir coğrafi hedef belirlemek, arama sonuçlarındaki görünümünüzü etkilemez.

Bu özelliği yalnızca, .com veya .org gibi bir genel amaçlı üst düzey alan adına sahip siteler için kullanabilirsiniz. Ülke kodu içeren alanları (.tr gibi) kullanan siteler, coğrafi bir bölgeyle zaten ilişkilendirilmiştir. Bu örnekte söz konusu ülke Türkiye’dir.

Web Yöneticisi Araçları’na herhangi bir bilgi girilmemişse, genel olarak üst düzey alana (örneğin .co.uk veya .tr) ve bağlamı sunan web sunucusunun IP adresine göre coğrafi ilişkiler kurmaya devam ederiz.

Web Yöneticisi Araçları’na hiçbir bilgi girilmezse çoğunlukla sitenin ülke alanını dikkate alırız (.ca, .de, vs.). Uluslararası bir alan (.com, .org, .eu, vs.) kullanılıyorsa IP adresini dikkate alırız. Bir ülke alanı için barındırma sağlayıcısını değiştirmenizin herhangi bir etkisinin olmaması gerekir. Uluslararası bir alanın barındırma sağlayıcısını başka ülkedeki bir sağlayıcıyla değiştirirseniz, Web Yöneticisi Araçları’nı kullanarak bize sitenizin hangi ülke ile ilişkilendirilmesi gerektiğini bildirmenizi öneririz.

Başka bir yazıda görüşmek dileğiyle…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.