2. DÖNEM KOORDİNATÖR ÖĞRETMENLER TOPLANTI TUTANAĞI
…………………………………………………………… MÜDÜRLÜĞÜ
2012 – 2013 ÖĞRETİM YILI 3308 SAYILI KANUN KAPSAMINDA İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ UYGULAMASI İÇİN YAPILAN 2. DÖNEM KOORDİNATÖR ÖĞRETMENLER TOPLANTI TUTANAĞI
TOPLANTI TARİHİ …../……./2013
KONUŞULACAKLAR:
1- Açılış ve Yoklama
2- 3308 sayılı Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu ve 4702 sayılı Mesleki Eğitim kanununun İşletmelerde Beceri Eğitimi ile ilgili bölümlerinin okunması ve incelenmesi.
3- İşletmelerde Beceri Eğitiminin Başlaması ve yapılacak iş ve işlemlerin görüşülmesi
4- 2012 – 2013 öğretim yılı birinci dönemi işletmelerde beceri eğitiminin değerlendirilmesi, görülen aksaklıklar ve alınan tedbirler
5- 2012 – 2013 Öğretim yılı koordinatör öğretmen rehberlik planının görüşülmesi ve planda yer alacak konuların incelenmesi
6- İşletmelerde Beceri Eğitimi görevi evraklarının hazırlanması ile ilgili görüşmelerin yapılması.
7- Dilek ve Temenniler
8- Kapanış
1- Açılış ve Yoklama
Toplantıya ………………. başkanlık etmiştir. …………………… açılış konuşmasının ardından yoklamaya geçilmiştir. Yapılan yoklamada kaymakamlıkta görevli olan A. Reşat GÜMÜŞ dışında tüm koordinatör öğretmenlerin hazır oldukları görüldü.
2- 3308 sayılı Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu ve 4702 sayılı Mesleki Eğitim kanununun İşletmelerde Beceri Eğitimi ile ilgili bölümlerinin okunması ve incelenmesi.
Toplantıya başkanlık eden Ahmet SİVRİ, 3308 sayılı kanunun İşletmelerde Beceri Eğitimi ile ilgili olan maddeleri ile koordinatör öğretmenin görevleri ve işyerini ilgilendiren hususlarla ilgili maddeleri okudu ve bu maddelerle ilgili açıklamalar yapıldı. İşletmelerde beceri eğitimi ile ilgili öğrencilere verilen sözleşmelere ait maddeler okundu.
3- İşletmelerde Beceri Eğitiminin Başlaması ve yapılacak iş ve işlemlerin görüşülmesi
Mdr. Yrd. …………….: Herhangi bir işletmeye yerleşmemiş öğrenci yok. Öğrencilerin hepsi çeşitli işletmelere yerleştirildi. Birkaç öğrenci işletmenin kapanması veya velilerinin isteği ile işletme değiştirdi. İlk dönem söylediğimiz gibi hangi koordinatör öğretmenin hangi gün hangi işletmeye gideceği 2560 sayılı tebliğler dergisinde yer alan “Koordinatör öğretmenlerin görevlendirildikleri işletmeler ile görev günlerini gösterir çizelge”’ye yazılmaya devam edecek. Koordinatör öğretmenler bu çizelgeye göre işletmeye gidecekler
Görev günleri ilk dönemde olduğu gibi yine sabit olacak. Görevleriniz sırasında doldurulması gereken evrakları eksiksiz hazırlamaya özen gösterelim. Evrak konusunda bu sene önceki senelere göre koordinatör öğretmen arkadaşlarım daha fazla özen gösteriyor. Bu özeni daha da arttırarak devam ettirmeliyiz. Önceki yılda evrakların zamanında teslimi ve düzenli doldurulması konusunda sıkıntılar çıkıyordu.. İşlemlerin düzenli ve seri bir şekilde yürütülebilmesi için koordinatör öğretmenlerin ay sonunda getirecekleri evrakları zamanında onaylatılarak teslim etmesi gerektiğini söyledi. Göreve çıkmadan önce mutlaka öğretmen görev dosyasına o günkü yapılacak rehberlik konusu yazılsın ve çıkış saati yazılarak imzalansın, görevden döndükten sonra ise dönüş saati yazılsın.
Öğrenciler modüler eğitim sistemi içerisinde ölçme değerlendirmeye tabi tutulacak. Bu anlamda öğrencilerden her dönem 6 şar adet iş resmi veya rapor hazırlamaları istenecek. Bu raporlar işyeri yetkilisi veya usta öğretici tarafından koordinatör öğretmenin gözetiminde puanla değerlendirilecek. Puanlama iş, deney veya proje kapsamında 100 lük not sistemine göre yapılacak.
Öğrenciler yıllık eğitim planında belirtilen hususların en az % 80’nini işletmede görmeli. Bu konu öğrenci ve işletme yetkilisine açıklanmalı.
4- 2012 – 2013 öğretim yılı birinci dönemi işletmelerde beceri eğitiminin değerlendirilmesi, görülen aksaklıklar ve alınan tedbirler
Koord. Müd. Yard. ……….. …..: Sene başından beri evrak teslimi konusunda çok az sorun yaşandı. Evrakları geciktiren arkadaşlar işe biraz daha özen gösterirse hiçbir sıkıntımız kalmayacak. Evraklar ilk dönem olduğu gibi imza karşılığında teslim edilecek. Ben zaten ay sonunda öğrencilerin sevk ve rapor bilgilerini bölümlere gönderiyorum. Siz de süreyi uzatmadan evrakları teslim ederseniz sevinirim.
Elk. Tekn. Öğrt. ………………: Ahmet Bey’e katılıyorum. Devamsızlık formları çok önemli. Öğrencilerin sigortaları o formlara göre yatıyor. Geciktirilmemesinde fayda olduğunu düşünüyorum.
5- 2012 – 2013 Öğretim yılı 2. dönem koordinatör öğretmen rehberlik planının görüşülmesi ve planda yer alacak konuların incelenmesi
Koordinatör öğretmen 2. dönem rehberlik planı Koordinatör Müdür Yardımcısı ……….. ….. tarafından hazırlandı. Hazırlanan plan kopyalanarak koordinatör öğretmenlere dağıtıldı.
Koord. Müd. Yard. …………: Sizlere dağıttığım planda yapmak istediğiniz ekleme, çıkarma ve değişiklikleri bana bildirin ben gerekli değişiklikleri yapıp planı son haline getireyim.
Bil. Tek. Öğr. Köksal İYİGÜN: Plan bence yeterli aynen kullanabiliriz.
Koord. Müd. Yard. ……….. …..: Planın aynen kullanılmasına itirazı olan var mı? Diye sordu. İtiraz eden olmadığı için bu dönem de aynen kullanılması kararlaştırıldı.
6- İşletmelerde Beceri Eğitimi görevi evraklarının hazırlanması ile ilgili görüşmelerin yapılması.
Koord. Müd. Yard. ……….. …..: Matbu evraklar sene başında dağıtılmıştı. Yeterli gelmeyenler fotokopi ile çoğaltılsın. Az önce Yaşar Bey’in de söylediği gibi devamsızlık formlarının okula zamanında teslim edilmesi önemlidir. Öğrencilerin sigortaları yatırılırken devamsızlık formlarına bakıyoruz.
7- Dilek ve Temenniler.
…………………….: Yeni eğitim öğretim yılında verimli bir beceri eğitimi uygulanmasını diliyor ve tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.
8- Kapanış.
Mdr. Yrd. ……………….: Söz almak isteyen var mı? Söz alan olmadığı için toplantıya son veriyorum.
Alınan Kararlar
- Hangi koordinatör öğretmenin hangi gün hangi işletmeye gideceği 2560 sayılı tebliğler dergisinde yer alan “Koordinatör öğretmenlerin görevlendirildikleri işletmeler ile görev günlerini gösterir çizelge”’ye yazılmaya devam edecek
- Koordinatör öğretmenler bu çizelgeye göre işletmeye gidecekler
- Görev günleri sabit olacak
- Evraklar zamanında doldurulup zamanında ve eksiksiz teslim edilecek
- Evrak teslimi imza karşılığında yapılacak
- Koordinatörlük görevine çıkmadan önce mutlaka öğretmen görev dosyasına o günkü yapılacak rehberlik konusu yazılacak
- Görev dosyasına çıkış saati yazılarak imzalanacak, görevden döndükten sonra ise dönüş saati yazılacak
- Öğrenciler modüler eğitim sistemi içerisinde ölçme değerlendirmeye tabi tutulacak.
- Öğrencilerden her dönem 6 şar adet iş resmi veya rapor hazırlamaları istenecek
- Raporlar işyeri yetkilisi veya usta öğretici tarafından koordinatör öğretmenin gözetiminde puanla değerlendirilecek
- Puanlama iş, deney veya proje kapsamında 100 lük not sistemine göre yapılacak.
- Öğrenciler yıllık eğitim planında belirtilen hususların en az % 80’nini işletmede görmek zorunda. Bu konu öğrenci ve işletme yetkilisine açıklanacak.